Karakteralkotás

Go down

Karakteralkotás

Témanyitás by Bulma on Szomb. Dec. 09, 2017 6:34 pm

A karakteralkotást igyekeztünk úgy megoldani, hogy egyszerre legyen a játék szórakoztató mindenki számára, ugyanakkor egyfajta balansz is legyen a karaktereknél úgy, hogy a különbség is megjelenjen mindenkinél.

A szereplőd létrehozása előtt érdemes átolvasnod a különböző leírásokat, melyek segítenek tájékozódni, hogy pl. mely fajok is választhatóak.

Az alábbi sémát javasoljuk a karakter megalkotásához. Máshogy is leírhatod a karakteredet, de ezeknek az információknak benne kell lennie a karakterlapban. Igyekeztünk csak a lényeges dolgokat belevinni, mindenféle sallang nélkül.

NÉV: A karakter neve. Ide jöhet(nek) a karakter beceneve(i) is.

FAJ: A választható fajok egyike.

KOR: A karakter életkora.

NEM: A karakter neme.

TESTALKAT: A karakter testalkata, magassága és súlya. Utóbbi kettőnél nem kötelező számban fejezni, de erősen ajánlott.

ELŐTÖRTÉNET: A karakter előtörténete, minél bővebben kifejtve a fontosabb részeket. Nem-humán karaktereknél különösen fontos a faj eredetének leírása, illetve hogy hogyan köthető a Földhöz, mily módon került ide. Minél több dolog kerül bele, annál jobb.

MOTIVÁCIÓ: Röviden a karakter céljairól és terveiről, miért választotta azt az utat, amit követ, miért indul útnak, miért csatlakozik az adott iskolához, miért érdekli a harcművészet/a harci torna, stb.

KÖTELÉKEK: Ha van olyan karakter (akár játékos, akár nem-játékos), akihez valamilyen kötelék fűzi (szülő-gyerek, mester-tanonc, riválisok, testvérek, stb.), azok ide jönnek.

JÁRTASSÁGOK: Az alábbi jártasságokban mennyire jártas a karakter. Minden karakter 6 (azaz hat) ponttal kezd, és ezeket a pontokat tetszés szerint el lehet osztani a jártasságokra úgy, hogy mindegyikre kell legalább egy pontot tenni a játék kezdetekor. Az alábbi jártasságok tartoznak egy-egy karakterhez:
- FIZIKUM: A karakter fizikai adottságai. Erősség, gyorsaság, pontosság és hasonlók.
- SZELLEM: A karakter mentális/észbeli adottságai. Ide tartoznak a tanulási képességek és különböző szociális/társalgási szakértelmek is.
- SPIRITUSZ: A karakter küzdőszelleme. Ide tartozik az akaraterő, valamint a Chi és annak a különböző irányítási módjai.

TECHNIKA: Minden játékos kezd egy, azaz egyetlen egy darab speciális technikával. A játékos egy darab kezdő technikát kap annak megfelelően, hogy melyik iskolát választotta (vagy éppenséggel iskola nélkül kezdi meg a kalandot). Az egyéb technikák választhatóak akkor is, ha a karakter épp valamelyik iskolához tartozik! Az alábbi technikák választhatóak iskolának megfelelően:
- A TEKNŐS ISKOLÁJA: 

 • Kamehameha - A legismertebb technika a Dragon Ball világában. Egy olyan intenzív energiahullám, amely a használó minden Chi-jét ebbe a mindent elsöprő csapásba tesz bele.
 • Végső Ököl - Egy kevésbé ismert, ám ennek ellenére ugyanolyan hatásos technika, melyben a használója az erejét a saját öklébe gyűjti össze, így annak közelharci csapásait hatalmas erejűvé téve.

- A DARU ISKOLÁJA:

 • Repülés - Egy roppant hasznos technika, amely önmagában ugyan nem feltétlenül harci jellegű, ám összecsapások során épp oly hasznos, mint a leghalálosabb roham.
 • Robbanó sugár - Más néven "Dodon Ray", amely egy, az ujjpercből kilőtt, veszélyes kezekben akár halálos erejű lézernyaláb. Hátránya, hogy túl sok, vagy túl erős használat során a használója kimerülhet. Előnye viszont, hogy mind egy darab erőteljes, mind több, kisebb erejű sugár is kilőhető vele így.

- A FŐNIX ISKOLÁJA:

 • Gyógyítás - A saját Chi-jét felhasználva ennek a technikának a birtokosa képes valamelyik bajtársának valamennyi sérülését begyógyítani, regenerálni. Saját magára azonban ez nem használható!
 • Ellencsapás - Legyen szó akár fizikai, akár Chi alapú támadásról, ennek a technikának a birtokosa képes részben, vagy akár egészben visszahárítani valamennyi sérülést a tényleges támadóra.

- A KÍGYÓ ISKOLÁJA:

 • Vérszem - Egy különleges képesség, mely lehetővé teszi, hogy a használója ideiglenesen, egy rövidebb ideig mindenféle fájdalmat kikapcsoljon a szervezetében. Bár a sérülésektől nem véd, az ideiglenes "adrenalin" elég lehet ahhoz, hogy egy veszedelmesebb ellenféllel elbánjon az illető.
 • Szupernova - Egy hatalmas energialabda, amely hatalmas offenzívával rendelkezik. Hátránya, hogy nehezen lehet vele célozni, és a használója is sérül valamennyit a gömb becsapódásakor.

- EGYÉB

 • Chi lövedék - Egy egyszerű, átlagos chi lövedék, amely erejével ugyan nem, de gyorsaságával és akár mennyiségével is meglepheti az ellenfelet.
 • Tech guru - Nem-harci képesség, viszont annál hasznosabb: mindenféle technológiai eszköz ismertségét és azok kiismerését teszi lehetővé különösebb erőfeszítés nélkül.
 • Telepátia - Egy különleges jártasság, mely lehetővé teszi, hogy szavak nélkül, pusztán a gondolatok segítségével kommunikálhass egy másik lénnyel (akár állattal is).
avatar
Bulma
Admin

Posts : 109
Join date : 2017. Dec. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://dbrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.