Gourash

Go down

Gourash

Témanyitás by Ghourash on Vas. Jan. 14, 2018 12:20 am

Név: Gourash Shaupe
Becenév: Lash
Faj: Szörny típusú humanoid (Pilaf, Garlic JR.)
Kor: 13
Nem: Fiú
Testalkat:
Nagyon alacsony, ha kinyújtja a kezeit, éppen eléri egy felnőtt férfi térdét. Testalkata vékony, súlya szinte elhanyagolható. Csontozata erős, s tenyere kemény. Feje kissé nagynak tűnik a testéhez képest, s irreálisan nagyok a fülei. Egész testében szálkás és izmos. Háta kivételével rengeteg kisebb nagyobb sebesülés borítja testét ám egyik sem vészes s a jövőben szinte teljesen eltűnhetnek.

Előtörténet:
Istenek vigadalmán történt egyszer, hogy a véletlenek játékaként, és néhány bormámoros perc mementójaként, egy gyermek rossz helyre született meg. A szeretet földjén nyittota ki szemeit először az ki nem odavaló volt. Szüleinek nem tetszett de szerették s ő is szeretett. Nem sokat értett a világból és nem értette hogy ő miért volt más ám az volt. Nem értette miért ilyen kicsi nem értette miért nem hasonlít a szüleire, de gyermekként nem is kellett ilyen butaságokon törnie a fejét. Ő csak játszott és szerette a szeretetet és hogy szeretettel van körülvéve. Három éven keresztül élt a boldogságban, ám vigyázz kicsit fura legény! Baj közeleg.

Az istenek észrevehették tévedésük, vagy magától javítódott meg mi elromlott nem tudni. Szegény kicsi legény lefeküdt aludni puha ágyikójába és kedves anyukája jó éjt puszit lehelt még egyszer utoljára homlokára, s a boldog "hiba ki lett javítva".

Hideg volt s fázott be akarta magát takargatni a gyerkőc, de ugye, a "hiba ki lett javítva..."

Egy sötét erdőben talált magára, egyedül, szeretet nélkül s sírni kezdett. Órákon keresztül zokogott míg elfogyott az ereje, s ezáltal tudatta mindenkivel, megjött.

A kicsiny Ghourash, minthogy ez volt a neve, egy számára hatalmasnak tűnő szigeten tűnt fel, hol sok volt a veszély és félelem költözött a szívébe. Fuss, menekülj, apró Ghourash, mert elkap a fenevad!
Megtalálta két kiéhezett hatalmas farkas és nyálukat csorgatták felé, ám szegény kicsiny fiú oly kicsi volt, hogy csak egyik farkas gyomrának kitöltésére lett volna elegendő így az állatok összeverekedtek. Kis idő telt el s már egyik sem mozgott. Lejtőn estek össze s gurultak az állatok egy gőzölgő vízhez.
Mily szerencse volt ez a szerencsétlenségben! A farkasok szőre lefőtt húsuk megpuhult a forró termál vízben s a kicsi fiú megtöltötte a gyomrát.

Csupán egyetlen nap telt el a szeretet a puszi, hideg és a halál megismerése között s pityergős rágcsálását félbehagyva átölelte az étkét. Hiányzott neki a meleg s ezen a napon kezdődött el hősünk valódi élete. Ott ahova tartozik.


***

Számat csapdosták a gusztustalanul sós hullámok, s tüdőmet majd kiköptem a megeröltetéstől, ahogy úsztam előre hatalmas terhemet cipelve. Árral szemben, viharban csapdostam zöldeskék kezeimmel egy magam által kitalált úszásszerű mutatványt imitálva, s örömömre szolgált, hogy haladtam. Háromszor jött már hó a szigetemre ám most először hagyom el. Hatalmas madárka tojása sodródott át a szomszéd sziget hegyéről a napokban, s én eldöntöttem, hogy visszaviszem!
Kell a szeretet mindenkinek.
Elmorzsoltam egy könnycseppet mikor megfogtam egy kidőlt fát s felhúztam magam a szigetre. Először majdnem visszalökött a madár tojás súlya, de utána elmagyaráztam neki, hogy segíteni akarok neki. Könnyebb nem lett de legalább tudja.
Vért izzadtam amíg felvittem a legmagasabb csúcsra a fészekhez, ahol is leraktam, majd elégedetten fordultam vissza. Ekkor vettem észre sok gyönyörű követ a földön. Megtetszettek és elraktam őket. Több saját készítésű bőrzsákba pakoltam őket, és végül nehezebb lett mint a tojás volt. Agyam eképp gondolkodott: ha ilyen szép és érdekes dolgok vannak itt, vajon mi lesz a szomszéd szigeten? Így nekiálltam és pattintott kő lándzsával levadásztam valami finomnak tűnő állatot, s miközben bocsánatot kértem tőle elfogyasztottam. Utána felkaptam köveim s átúsztam a szomszéd szigetre.
Ott még több izgalom várt és köveimről megfeledkezve újabb, még nehezebb "kincseket gyűjtöttem" s így voltam a következő szigettel is.

Még öt fagy jött el miközben én az úszás, cipekedés, gyűjtögetés furcsa körforgásában éltem és éreztem amint egyre többet tudok vinni, egyre könnyeben megy az úszás, egyre hatalmasabb vadakat tudok elejteni. Testem is megkeményedett, szálkássá lett s egyre csak nőtt kiváncsiságom, mi lehet a következő szigeten?

Zaj sziget. Én csak így neveztem el az üvöltő hangok miatt s érdeklődve úsztam egy nagyobb távot a hang felé ahol is megláttam valami hihetetlenül izgalmasat.
Humanoidok hatalmas tömege állt és izgatottan figyelték egy kicsi és egy nagy ember párharcát. Meglepett mert nem szerettem az igazságtalanságot és ledöbbentem, mikor a kisebb ember könnyedén leverte a nagyot. Ámulattal bámultam a kicsi mutatványát s vágy ébredt bennem, hogy én is ilyen erőssé váljak.

Épp álmodoztam mikor egy fura díszes ruhás különös férfi kezembe nyomott egy papírt.
- Vigyázz rá kérlek, el kell mennem mosdóba, s ha nincs itt a szám, még diszkvalifikálnak! - rohant el a bácsi.

Meglepetten néztem utána, mikor is egy furcsa szót hallottam a harcolók felől.
-93-as hé! 93-as jöjjön fel a ringbe!

Meglepetten néztem amit egy furcsa mikrofonos bácsi felvezet a harchoz, majd elhűlve figyeltem amint az előbbi felállás nagy emberénél kétszer akkora monstrum tornyosult felém, egy az előző harcban lévő kicsihez képes feleakkora lényhez.
Bátortalanul integettem felé s köszöntem illedelmesen. Évek óta nem beszéltem ám meglepett milyen könnyen jönnek számra a szavak. A behemót váratlan szó nélkül nekem esett, én meg szokásos nyitott tenyeres csapásommal reflex szerűen ütöttem a hasára. A pocak megremegett, majd a férfi kidőlt.

Csak pislogtam én és a közönség is mikor a számot adó férfi megjelent s hosszú bocsánatkérések közepette a bíró s felém, kézen ragadott s könnyes szemmel kisietett. Nem nagyon értettem mi történik, de félreértésből adódó hiba lehetett, s elszégyelltem magam, hisz lehet az én hibám volt.

- Nem voltam itt, és kiestem... A mester szörnyen csalódott lesz. - Sajnáltam szegényt, és vigasztalóan megöleltem a combját, hisz csak addig értem fel, amire elmosolyodott.

- Kisember! Bocsánat hogy belerágattalak ebbe, viszont gyönyörű győzelmet arattál. Ki edzett? - Értetlen szememben megláthatott valamit mert elvigyorodott. - Kikel jöttél? - Én őszintén válaszoltam neki, mire ő folytatta. - Akarsz tanulni?

Elkerekedett a szemem a magány esetleges feloszlásának reményétől és bőszen bólogatni kezdtem.

Erősen kalapáló, boldog szívvel mentem a férfival, s tudtam ismét új élet kezdődik. Egy furcsa, nagyon lassú páncélozott járműbe ültünk, s egy hosszú izgalmakkal teli, kalandos utazás vette kezdetét, mely során megtanultam az írás és az olvasás alapjait is.
Viszlát magány egyedüllét szenvedés!
Több évet végigsírtam az szüleim után, s több éven keresztül éltem nihilben. De végre, valami történik, s végre, nem leszek egyedül!
***

És itt kezdődnek a már nem olyan nagyon, de azért még mindig kicsi Gourash története tele kalanddal, boldogsággal, sírással, álmokkal, vágyakkal, barátokkal és szerelemmel. Egy új élet vár rá egy furcsa nyüzsgő világ peremén, egy félelmetes férfi Dojojában a Kígyó iskolában.


Motiváció:

Élete nagy részében magányos volt, így fanatikusan szeret ismerkedni, barátkozni s ha valaki valamely szerettét bántja, azzal szemben nincs számára kegyelem. A vadállatokkal való harcban rájött, hogy kell egy fegyver számára, hisz még a medvék is karommal s fogakkal járnak. Kezdetben ő maga fabrikált, ám a Kígyók megismerése után a kifinomult fegyverek szerelmese lett s megfogadta, hogy megtanulja az összes fegyvernem tökéletes használatát legyen közeli vagy távolsági s az elkészítésük metódusait is. Számára a fegyver a biztonság, amivel megvédhet bárkit, s megveti s gyűlöli azokat akik fájdalom keltésére használják csupán szeretett tárgyait.


Kötelékek: Nincsenek

Jártasságok:
Fizikum:3
Szellem:2
Spiritusz:2

Technika:
 Tech guru

EGYÉB: Fiatal Pterodactylus hátas.
avatar
Ghourash

Posts : 11
Join date : 2018. Jan. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gourash

Témanyitás by Bulma on Vas. Jan. 14, 2018 12:50 am

Nagyon jó lett, karakter elfogadva!

A karaktered erőszintje kereken 100 lesz, de:
- Megkapod ajándékba a Pterodactylus-t (aki egyelőre még csak gyerek, de a te karakteredet egyedül elbírja)
- Kapsz egy bónusz jártasságpontot, amit tetszés szerint hozzácsaphatsz valamelyik jártassághoz.
avatar
Bulma
Admin

Posts : 109
Join date : 2017. Dec. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://dbrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Gourash

Témanyitás by Ghourash on Vas. Jan. 14, 2018 1:01 am

Köszönöm szépen Very Happy

Akkor a Fizikumot választanám első körben.
avatar
Ghourash

Posts : 11
Join date : 2018. Jan. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Gourash

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.