Harci Erő - Mire is jó?

Go down

Harci Erő - Mire is jó?

Témanyitás by Bulma on Vas. Dec. 10, 2017 3:19 pm

Ebben a rövid ismertetőben szeretnénk pár szót említeni a Harci Erőről, avagy a híres neves POWER LEVEL jelenségről.

Minden karakter a karakterlap elfogadása után indít valamennyi harci erővel, energiával. Ezt mindig a KM fogja eldönteni, és nyilván sok tényező függvénye, ugyanakkor igyekszünk a balance-ra ügyelni, hogy senki se maradjon le túlságosan, vagy épp előzze meg radikálisan a többieket.

A Harci Erőnek két jelentősége van:
- Egyrészt meghatározza, hogy egy adott harcban ki az esélyesebb. Ugyanakkor ez nem feltétlenül fogja azt jelenteni, hogy garantáltan a nagyobb harci erejű karakter nyeri meg az összecsapást! Díjazni fogjuk a kreatív megoldásokat és a terjedelmes, de nem feleslegesen hosszú reagokat is. Aki jól játszik, az a hiányosságait kárpótolhatja ilyen téren.
- Másrészt pedig a technikák elsajátításának egyik alapkritériuma a harci erő minimum. Ez annyit tesz, hogy egy technika nem sajátítható el, csak ha megvan a kellő harci tapasztalat hozzá (a többi kritériumról egy másik bejegyzésben lesz szó).

A harci erő azonban nem állandó. Ez folyamatosan fog változni, nem csak nagyobb, de kisebb kalandok után is jár majd, egyfajta tapasztalati pontként fog funkcionálni. Így érdemes minél aktívabbnak maradni.
avatar
Bulma
Admin

Posts : 109
Join date : 2017. Dec. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://dbrpg.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.